vineri, 7 noiembrie 2008

ANDREEA IOANA NICULAE - MUZICA POPULARA


ANDREEA IOANA NICULAE

Nascuta la data de 03.04.1998,in localitatea Ploiesti, judetul Prahova,originara din comuna Magureni,stabilita in orasul Plopeni,la bunici.
Andreea Ioana Niculae, a indragit de foarte micuta cantecul popular romanesc.De la varsta de 3 ani ,incepe sa cante singura prin casa,versuri din melodia “La fantana din padure”,melodie pe care mama i-o canta inainte de culcare.Mai tarziu,pe la varsta de 5 ani, mama a invatat-o cantecul ”Intoarce-te bade-n sat”, pe care l-a cantat prima data la o serbare la gradinita.
La varsta de 6 ani,urmeaza cursurile de manechine si fotomodele Costin Marculescu, cu care a participat la numeroase prezentari artistice, astfel ca scena a devenit pentru ea,un loc familiar si indragit.Doi ani mai tarziu,devine membra a grupului Belcanto din Ploiesti,sub indrumarea d-nei prof. Adela Dumitrache,solista de muzica populara,unde activeaza si in prezent.
La indemnul doamnei profesoare,Andreea participa in spectacole,alaturi de grup si cu melodii populare,interpretate de ea,preluate de la diferiti interpreti consacrati.Participa la diferite spectacole si emisiuni tv, singura, sau alaturi de grupul Belcanto.Intre timp,ia lectii de canto popular,cu doamna Adela Dumitrache si Ofelia Florica Harangus. Inregistreaza cateva piese cu domnul Cristi Dutu din Campina,apoi cu Orchestra Radio Bucuresti, sub conducerea maestrului Adrian Grigoras,cu care participa la diverse festivaluri si spectacole de folclor,atat in tara cat si in afara.
In prezent,este eleva in clasa a V-a, a Scolii Generale “Carol I” din orasul Plopeni si totodata,eleva a Scolii Populare de Arta din Ploiesti,anul II , sub indrumarea domnului profesor Ieremia Corneliu.
Are in prezent,inregistrate mai multe melodii din repertoriul unor solisti consacrati,mai sunt in lucru cateva cantece tot preluate si urmeaza alte 17 piese din repertoriul propriu,cu care v-a lansa si un cd.
Repertoriu preluat:
1 – La fantana din padure – Maria Dragomiroiu
2 – A plecat postasu-n sat – Doinita Fluturu Carp
3 – Unde e targovistea – Ileana Sararoiu
4 – Intoarce-te bade in sat – Irina Loghin
5 – Valea Prahovei – Irina Loghin
6 – Se aud cainii latrand – Ofelia Florica Harangus
7 – Trandafir crescut la poarta – Ofelia Florica Harangus
8 – Of, Marie,Marioara – Ofelia Florica Harangus
9 - Marioara de la munte - Ileana Constantinescu
10 - Mai badita de pe grui - doina - Irina Loghin
11 - Hora munteneasca - Adela Dumitrache
12 - De ce plangi fetita mami-n prag - Ileana Sararoiu
13 - canta cucul jos in lunca - Ileana sararoiu

Cateva din aceste melodii,le puteti asculta in playerul de mai jos.






VIDEOCLIP FILMAT IMPREUNA CU GRUPUL ''BELCANTO" DIN CARE FACE PARTE.

3 comentarii:

Anonim spunea...

SUperba si clara voce. Succese!!

andryka spunea...

wow!sunt andreea din ansamblul PRAHOVITA esti o cantareata foarte buna.esti sooper andreea.succes in continuare

andryka spunea...

waw sunt andreea din ansamblul PRAHOVITA andreea esti o canareata minunata